منو
شعبه بابلسر : ۰۱۱۳۵۳۳۰۷۰۳ شعبه تهران:۰۹۰۵۲۴۹۹۷۲۱
درمان زخم بستر

درمان زخم بستر

آیا زخم بستر درمان دارد؟

تعریف زخم بستر و زخم فشاری

زخم بستر  که به آنها زخم فشاری و زخم پوستی نیز گفته می شود  آسیب های پوست و بافت زیرین ناشی از فشار طولانی مدت روی پوست است. زخم بستر اغلب روی پوستی ایجاد می شود که نواحی استخوانی بدن مانند پاشنه پا، مچ پا، باسن و دنبالچه را می پوشاند.

 بهترین و سریعترین درمان زخم بستر

افرادی که بیشتر در معرض خطر زخم بستر هستند شرایط پزشکی دارند که توانایی آنها را برای تغییر وضعیت محدود می کند یا باعث می شود بیشتر وقت خود را روی تخت یا صندلی بگذرانند.

زخم بستر می تواند در طی چند ساعت یا چند روز ایجاد شود. بیشتر زخم ها با درمان درست بهبود می یابند. شما می توانید اقداماتی را برای کمک به پیشگیری از زخم بستر و کمک به بهبود آنها انجام دهید.

علائم زخم بستر

علایم ایجاد زخم بستر

علائم هشدار دهنده زخم بستر یا زخم فشاری عبارتند از:

  • تغییرات غیرمعمول در رنگ یا بافت پوست
  • تورم
  • تخلیه چرک مانند
  • ناحیه ای از پوست که نسبت به نواحی دیگر در هنگام لمس سردتر یا گرمتر احساس می شود.

زخم بستر بر اساس عمق، شدت و سایر ویژگی‌ها در یکی از چندین مرحله قرار می‌گیرد. درجه آسیب پوست و بافت از تغییر در رنگ پوست تا آسیب عمیق شامل عضلات و استخوان متغیر است.

محل های رایج زخم بستر

برای افرادی که از ویلچر استفاده می کنند، زخم بستر اغلب روی پوست در نقاط زیر ایجاد می شود:

  • دنبالچه یا باسن
  • تیغه های شانه و ستون فقرات
  • پشت بازوها و پاها در جایی که روی صندلی قرار می گیرند

برای افرادی که باید در رختخواب بمانند، زخم بستر ممکن است در موارد زیر رخ دهد:

  • پشت یا کناره های سر(گوش ها)
  • تیغه های شانه
  • باسن، کمر یا دنبالچه
  • پاشنه پا، مچ پا و پوست پشت زانو

چه زمانی باید به متخصص زخم مراجعه کرد؟

اگر علائم هشداردهنده زخم بستر را مشاهده کردید، تغییر وضعیت بیمار را به درستی و هر۲ساعت انجام دهید تا فشار وارده بر آن ناحیه کاهش یابد. اگر در عرض 24 تا 48 ساعت بهبودی مشاهده نکردید،موضوع را با متخصص زخم مطرح کنید.

در صورت بروز علائم عفونت، مانند تب، ترشح از زخم، زخمی که بوی بد می دهد، تغییر رنگ پوست، گرما یا تورم در اطراف زخم، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

 

علل ایجاد زخم بستر

 

درجه بندی انواع زخم بستر

زخم بستر در اثر فشار بر روی پوست ایجاد می شود که جریان خون به پوست را محدود می کند. حرکات محدود می تواند پوست را  آسیب پذیر کند و منجر به ایجاد زخم بستر شود.

سه عامل اصلی در ایجاد زخم بستر عبارتند از:

  • فشار. فشار مداوم بر هر قسمت از بدن شما می تواند جریان خون به بافت ها را کاهش دهد. جریان خون برای رساندن اکسیژن و سایر مواد مغذی به بافت ها ضروری است. بدون این مواد مغذی ضروری، پوست و بافت های مجاور آسیب می بینند و ممکن است در نهایت بمیرند.برای افراد با تحرک محدود، این نوع فشار معمولاً در مناطقی اتفاق می‌افتد که به خوبی با ماهیچه یا چربی پر نشده و روی استخوان قرار دارند، مانند ستون فقرات، دنبالچه، تیغه‌های شانه، باسن، پاشنه‌ها و آرنج‌ها.
  • اصطکاک. اصطکاک زمانی رخ می دهد که پوست روی لباس یا ملافه ساییده شود. این می تواند پوست شکننده را  آسیب پذیرتر کند، به خصوص اگر پوست مرطوب نیز باشد.
  • نیرو های برشی. برش زمانی اتفاق می افتد که دو سطح در جهت مخالف حرکت کنند. به عنوان مثال، هنگامی که بیمار روی تخت از بالا به پایین سر میخورد، همانطور که استخوان دنبالچه به سمت پایین حرکت می کند، پوست روی استخوان ممکن است در جای خود بماند و اساساً در جهت مخالف کشیده می شود.

 

بهترین پماد برای درمان زخم بستر

درمان زخم بستر در سالمندان یک چالش بزرگ به حساب می‌آید، زیرا با افزایش سن، قدرت توانایی بدن برای بهبود زخم‌ها کاهش می‌یابد. از طرف دیگر، بسیاری از سالمندان دچار عوارضی هستند که ممکن است توانایی بهبود زخم‌ها را کاهش دهند، مانند دیابت، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، و ضعف عمومی.

درمان زخم بستر در سالمندان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

1. **تغذیه مناسب:** تغذیه مناسب و متعادل با افزایش مصرف پروتئین و ویتامین C و زینک می‌تواند بهبود فرایند بهبودی زخم بستر را تسریع کند.

2. **تغییر مکرر موقعیت بدن:** برای جلوگیری از فشار مداوم بر روی نقاطی که زخم بستر وجود دارد، تغییر مکرر موقعیت بدن سالمند ضروری است. این اقدام باعث کاهش فشار بر زخم می‌شود و فرایند بهبودی را تسریع می‌کند.

3. **استفاده از بسترهای مناسب:** استفاده از بسترهای فشارکمکی یا بسترهای ویژه می‌تواند به کاهش فشار بر زخم‌ها کمک کند و فرایند بهبودی را تسریع ببخشد.

4. **مراقبت از پوست:** مراقبت دقیق از پوست با استفاده از مواد مرطوب‌کننده و حفاظتی می‌تواند از تشدید زخم‌های بستر جلوگیری کند.

5. **درمان دارویی:** استفاده از داروهای ضد التهابی، ضد باکتریایی یا داروهای دیگر که توسط پزشک تجویز شده‌اند، می‌تواند در بهبود زخم بستر مؤثر باشد.

6. **توجه به عوامل مرتبط:** برخی عوامل مثل دیابت، فشار خون بالا و عوارض دیگر می‌توانند فرایند بهبودی را کند کنند، بنابراین تنظیم و مدیریت این عوارض نیز بسیار مهم است.

در کل، درمان زخم بستر در سالمندان نیاز به رویکردهای گسترده و ترکیبی دارد که شامل مراقبت‌های پزشکی، تغذیه، مراقبت از پوست، و اقدامات احتیاطی مختلف است. همچنین، مشاوره با پزشک متخصص و تیم درمانی متخصص برای انجام بهترین روش‌ها و تدابیر ممکن برای هر فرد الزامی است.

درمان زخم بستر با عسل

پمادهای زخم بستر به‌صورت کرم‌های معمولی یا گاهی به‌شکل پانسمان‌های آغشته به این مواد، روی زخم قرار می‌گیرند. در هر صورت، پمادهای زخم بستر را بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید.

هر پمادی و هر شکل مصرفی، به میزان آسیب پوست و سایر شرایط پزشکی بیمار بستگی دارد. گاهی اوقات مصرف خودسرانه بهترین پماد برای درمان زخم بستر هم ممکن است وضعیت را بدتر کند!

بهترین پماد خارجی برای زخم بستر چیست؟

 

بر اساس داده‌های موجود، اثربخشی کرم یا پماد برای درمان زخم بستر تا حد زیادی به شدت زخم یا زخم فشاری بستگی دارد. پماد به‌طور معمول برای درمان زخم بستر در درجات مختلف تجویز می‌شود.

در چنین زخم‌هایی، برنامه درمانی جامعی شامل تمیز کردن و خشک نگه داشتن زخم، مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک‌، پمادها و ژل‌ها توصیه می‌شوند.

برای موارد زخم‌های درجه سه و چهار، بیشتر اوقات کار به جراحی می‌کشد. وقتی زخم بستر شدت یا عمق بیشتری پیدا می‌کند، به‌هیچ‌وجه به‌صورت خودسرانه دارویی مصرف نکرده، و حتما به متخصص زخم مراجعه کنید.

بهترین پماد زخم بستر یا زخم فشاری، از پمادهای ایرانی میتوان به پماد عسل مدبی و از از پمادهای خارجی میتوان به پماد عسل 405 که میتوانید آنهارا از فروشکاه اینترنتی محصولات زخم کیاپانسمان خریداری کنید.

زخم بستر عفونی که در تماس با مدفوع بیمار میباشد

مطالعات زیادی درباره میزان اثربخشی عسل روی زخم‌ها انجام شده‌اند. برای نمونه، مرکزی تحقیقاتی، 26 آزمایش بالینی، شامل اطلاعات بیش از 3هزار شرکت‌کننده را بررسی کرده است.

بنابر یافته‌های این مطالعه، عسل برای بهبود سوختگی‌هایی با ضخامت کم، و زخم‌های عفونی بعد از عمل، از بسیاری درمان‌های رایج، مؤثرتر است.

پزشکان برای درمان زخم‌های ناشی از سوختگی، زخم‌های عفونی، جای جوش، سینوس پیلونیدال، زخم‌های وریدی و دیابتی از داروهای مبتنی بر عسل استفاده می‌کنند.

چرا درمان زخم بستر با عسل توصیه می‌شود؟

عسل خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد. از این ماده مغذی و مفید می‌توان برای پانسمان زخم‌های مختلف استفاده کرد.

توصیه مهم اینکه پیش از استفاده درمان زخم بستر با عسل حتما با پزشک خود مشورت کنید. مسلما همه زخم‌ها با عسل بهبود پیدا نمی‌کنند.

از طرف دیگر، گاهی اوقات عسل پزشکی در قالب پماد یا  آلژینات ها مثل آلژینات عسل و گاز عسل استفاده می‌شود. پس به‌هیچ‌وجه، از عسل یا سایر مواد خوراکی، به‌صورت خودسرانه برای درمان زخم بستر استفاده نکنید!

بهترین پماد برای درمان زخم بستر

منظور از عسل پزشکی، عسل مانوکا (Manuka honey) است که برای درمان زخم‌ها استفاده می‌شود. این عسل را زنبورهای عسل، از شهد درخت مانوکا در جنگل‌های استرالیا و نیوزیلند تولید می‌کنند.

عسل مانوکا ترکیبی به‌نام «متیل گلیوکسال» (MGO) دارد که برای مقابله با باکتری‌های مختلف بسیار مؤثر است. مولکول کوچکی که در این ترکیب هست، به‌راحتی به باکتری‌ها نفوذ کرده و آن‌ها را از بین می‌برد.

عسل پزشکی استریل ‌شده، و احتمال اینکه به واکنش‌ نامناسبی از سوی سیستم ایمنی بدن منجر شود، بسیار کمتر است.

عوامل خطر زخم بستر عمیق

اگر در حرکت کردن مشکل دارید و نمی توانید به راحتی موقعیت خود را در حالت نشسته یا در رختخواب تغییر دهید، خطر ابتلا به زخم بستر بیشتر است. عوامل خطر عبارتند از:

  • بی تحرکی. این ممکن است به دلیل سکته مغزی، آسیب نخاعی و دلایل دیگر باشد.
  • بی اختیاری. با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض ادرار و مدفوع، پوست آسیب پذیرتر می شود.
  • فقدان ادراک حسی. آسیب های نخاعی، اختلالات عصبی و سایر شرایط می تواند منجر به از دست دادن حس شود. ناتوانی در احساس درد می تواند منجر به ایجاد زخم شود.
  • تغذیه و هیدراتاسیون ضعیف(عقب بودن مایعات بدن). افراد برای حفظ سلامت پوست و جلوگیری از تجزیه بافت ها به مایعات، کالری، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی کافی در رژیم غذایی روزانه خود نیاز دارند.
  • شرایط پزشکی موثر بر جریان خون. مشکلاتی که می تواند بر جریان خون تأثیر بگذارد، مانند دیابت و بیماری های عروقی، می تواند خطر آسیب بافتی مانند زخم بستر را افزایش دهد.

عوارض ایجاد زخم بستر

انواع زخم بستر عفونی

عوارض زخم فشاری که برخی از آنها تهدید کننده هستند عبارتند از:

  • سلولیت. سلولیت عفونت پوست و بافت های نرم متصل به آن است. می تواند باعث گرما، التهاب و تورم ناحیه آسیب دیده شود. افراد مبتلا به آسیب عصبی اغلب در ناحیه تحت تاثیر سلولیت احساس درد نمی کنند.
  • عفونت استخوان و مفاصل. عفونت ناشی از زخم فشاری می تواند به مفاصل و استخوان ها نفوذ کند. عفونت مفاصل (آرتریت سپتیک) می تواند به غضروف و بافت آسیب برساند. عفونت های استخوانی (استئومیلیت) می توانند عملکرد مفاصل و اندام ها را کاهش دهند.

 

 

بهترین مرکز درمان زخم بستر در مازندران

 

شما عزیزان می‌توانید جهت مشاوره درمان زخم بستر در مازندران و در صورت نیاز دریافت نوبت ویزیت پزشکان ما، از طریق تماس با شماره های زیر و یا تکمیل فرم تماس با مشاورین ما در تماس باشید.

 

معرفی کلینیک زخم کیان

وکیوم تراپی یا وکیوم درمانی روشی است که با استفاده از فشار منفی (خلاء) و به کمک پانسمان های نوین، باعث پیشرفت بهبودی زخم بستر می‌شود.

این روش که برای درمان زخم های مزمن و حاد مورد استفاده قرار می‌گیرد، با از بین بردن فشار و لوله مکش موجود بر روی زخم باعث خروج ترشحات از زخم و جلوگیری از عفونت، افزایش گردش خون در ناحیه زخم باعث بسته شدن زخم و در نتیجه بهبود زخم بستر می‌شود.

راهنمای بیماران جهت درمان زخم بستر در مازندران

نمودار زیر به منظور راهنمایی شما عزیزان جهت انتخاب مسیر پیش رو و بهترین روش برای پیشگیری و درمان زخم فشاری یا درمان زخم بستر در مازندران ارائه می‌دهد.

همچنین در صورت استفاده از خدمات کلینیک آنلاین، این نمودار به عوان نقشه راه جهت طی کردن مراحل درمان تا بهبودی کامل استفاده می‌شود.

نمودار ترمیم زخم بستر

هزینه درمان زخم بستر یا زخم فشاری در مازندران چقدر است؟

درمان زخم به طور کلی کمی زمانبر است و نیازمند صبر و همکاری بیمار و خانواده او می‌باشد.

تمام تلاش ما در مرکز درمان زخم کاهش مدت زمان درمان زخم و به دنبال آن کاهش هزینه های بیمار در طول زمان است.

ما در مرکز درمان زخم با استفاده از به روزترین تکنولوژی های درمان زخم اروپا از جمله وکیوم تراپی، پی ار پی، سلولهای بنیادی و …تلاش می‌کنیم مدت زمان درمان شما را  کوتاه کنیم ولی در مورد هزینه درمان زخم بستر در مازندران برای هرجلسه ممکن است از ۱میلیون تومان تا ۵ میلیون تومان متفاوت باشد.

درمان زخم فشاری یا درمان زخم بستر در مازندران یکی دیگر از خدمات مجموعه کلبنیک زخم کیان است که با همکاری پزشکان متخصص و کارشناسان مجرب زخم در مازندران و تهران انجام می‌شود.

زخم بستر یا زخم فشاری در مواقعی ایجاد می‌شود که فرد مدت زمان طولانی در بستر بی حرکتی باشد که عموما در زمان بیهوشی و عدم احساس درد ایجاد می‌شود.

همچنین اصطکاک، رطوبت و کشش (کشیده شدن پوست) نیز منجر به زخم بستر می شود.

این نوع زخم آسیب هایی به پوست و بافت های زیرین ناشی از فشار طولانی ایجاد می‌کند که در نواحی استخوانی بدن مانند باسن، مچ پا، دنبالچه، پاشنه پا و … احتمال آسیب بیشتر است.

بهبودی زخم بستر ممکن است روزها، ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد، همچنین در درجات شدید تر ممکن است عفونی شود و باعث به خطر افتادن حیات شود.

در صورت ابتلا به زخم بستر یا زخم فشاری، نگران نباشید! با مشاوره آنلاین تیم تخصصی و مشاوران مجموعه کلینیک  تخصصی زخم کیان مثل همیشه در کنار شما جهت درمان زخم بستر عزیزانتان است.

 

 

زخم بستر با درگیری استخوانی

  • سرطان. زخم‌های طولانی‌مدت و غیرقابل التیام (زخم مارجولین) می‌توانند به نوعی سرطان سلول سنگفرشی تبدیل شوند.
  • سپسیس. به ندرت، زخم پوست منجر به سپسیس(عفونت خون) می شود.

جلوگیری از ایجاد زخم بستر

زخم بستر در ناحیه لگن و ساق پا

شما می توانید با تغییر موقعیت مکرر خود برای جلوگیری از استرس بر روی پوست، از بروز زخم بستر جلوگیری کنید. راهبردهای دیگر عبارتند از:

  • مراقبت خوب از پوست
  • حفظ تغذیه مناسب 
  • مصرف مایعات
  • ترک سیگار
  • مدیریت استرس و ورزش روزانه

نکاتی برای تغییر پوزیشن در زخم بستر

توصیه های زیر را در رابطه با تغییر وضعیت در تخت یا صندلی در نظر بگیرید:

  • وزن خود را مرتباً تغییر دهید. برای تغییر وضعیت حدوداً هر ساعت یک بار کمک بخواهید.
  • در صورت امکان خودتان را بلند کنید. اگر قدرت بالاتنه کافی دارید، فشار بر روی صندلی چرخدار انجام دهید – با فشار دادن به بازوهای صندلی، بدن خود را از روی صندلی بلند کنید.
  • از یک ویلچر تخصصی استفاده کنید. برخی از ویلچرها به شما امکان می دهند آنها را کج کنید، که می تواند فشار را کاهش دهد.
  • کوسن یا تشکی را انتخاب کنید که فشار را کاهش دهد. از بالشتک یا تشک مخصوص برای کاهش فشار استفاده کنید و به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که بدن شما به خوبی قرار گرفته است.

    مدت زیادی هستش که استفاده  از کوسن های دونات،منسوخ شده بنابراین از اونها  استفاده نکنید، زیرا می توانند فشار را روی بافت اطراف متمرکز کنند.

درمان زخم بستر در منزل

دکتر زخم بستر

  • ارتفاع تخت خود را تنظیم کنید. اگر تخت شما می تواند در قسمت سر بالا باشد، آن را بیش از 30 درجه بالا نبرید. این به جلوگیری از نیروهای برشی کمک می کند.

نکاتی برای مراقبت از پوست اطراف زخم

توصیه های زیر را برای مراقبت از پوست در نظر بگیرید:

  • پوست را تمیز و خشک نگه دارید. پوست را با یک پاک کننده ملایم بشویید و خشک کنید. این روتین پاکسازی را به طور مرتب انجام دهید تا پوست در معرض رطوبت، ادرار و مدفوع قرار نگیرد.
  • از پوست محافظت کنید. برای محافظت از پوست در برابر ادرار و مدفوع از کرم های مسدودکننده رطوبت استفاده کنید. در صورت نیاز به طور مکرر ملافه و لباس را عوض کنید. مراقب دکمه های روی لباس و چین و چروک های روی ملافه باشید که پوست را تحریک می کند.
  • روزانه پوست را بررسی کنید. روزانه برای علائم هشدار دهنده زخم فشاری به پوست خود نگاه کنید.

درمان زخم بستر

درمان زخم فشاری شامل کاهش فشار روی پوست آسیب دیده، مراقبت از زخم ها، کنترل درد، جلوگیری از عفونت و حفظ تغذیه مناسب است.

زخم بستر درجه ۳ با درگیری بافت چربی

کاهش فشار

اولین قدم در درمان زخم بستر، کاهش فشار و اصطکاک ناشی از آن است. استراتژی ها عبارتند از:

  • تغییر وضعیت. اگر زخم بستر دارید، اغلب بچرخید و وضعیت خود را تغییر دهید. اینکه هر چند وقت یکبار تغییر موقعیت می دهید به شرایط شما و کیفیت سطحی که روی آن قرار دارید بستگی دارد.
  • استفاده از سطوح نگهدارنده از تشک، تخت و بالشتک های مخصوصی استفاده کنید که به شما کمک می کند بنشینید یا دراز بکشید به گونه ای که از پوست آسیب پذیر محافظت کند.

تمیز کردن و پانسمان زخم ها

مراقبت از زخم فشاری بستگی به عمق زخم دارد. به طور کلی، تمیز کردن و پانسمان زخم شامل موارد زیر است:

  • تمیز کردن. اگر پوست آسیب دیده از بین نرفته است، آن را با یک پاک کننده ملایم بشویید و خشک کنید. هر بار که پانسمان را تعویض می‌کنید، زخم‌های باز را با آب یا سرم شستشو(سالین) تمیز کنید.
  • پانسمان نوین.  پانسمان با مرطوب نگه داشتن زخم باعث تسریع بهبودی می شود. همچنین سدی در برابر عفونت ایجاد می کند و پوست اطراف آن را خشک نگه می دارد. انتخاب پانسمان شامل فیلم، گاز، ژل، فوم ، پانسمان نقره و پوشش های درمان شده است. ممکن است به ترکیبی از پانسمان نیاز داشته باشید.

 

دبریدمان جراحی بافت نکروز در زخم بستر ناحیه ساق

برداشتن بافت آسیب دیده و مرده

برای بهبودی مناسب، زخم ها باید عاری از بافت آسیب دیده، مرده یا عفونی باشند. پزشک یا پرستار ممکن است بافت آسیب دیده (دبرید) را با شستن ملایم زخم با آب یا بریدن بافت آسیب دیده جدا کند.

درمان زخم بستر با پانسمان های نوین

پانسمان های نوین از جمله پیشرفت های چشمگیر علم پزشکی است که در سال های اخیر بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پانسمان های نوین برای تمام انواع زخم کاربرد دارد (از جمله درمان زخم بستر) و می‌توان با این نوع پانسمان ها، زخم های حاد یا مزمن و عفونی یا غیر عفونی را درمان کرد.

پانسمان های نوین با ایجاد محیط مناسب و به دور از آلودگی ها برای زخم و سلول های اطراف زخم، به بهبود هرچه سریع تر زخم کمک می‌کنند.

همچنین از ویژگی های دیگر پانسمان های نوین می‌توان به حفظ رطوبت ایده آل برای زخم و پوست، مانع ورود میکروب ها به ناحیه زخم بستر و در نتیجه جلوگیری از عفونت، کاهش دهنده درد، زیبایی پانسمان نسبت به سایر پانسمان های دیگر، مقرون به صرفه، ارگونومیک بودن و … اشاره نمود.

درمان زخم بستر با پیاز

استفاده از پیاز برای درمان زخم بستر یکی از روش‌های سنتی است که ممکن است به عنوان درمان همراه یا تکمیلی در نظر گرفته شود. اما باید توجه داشت که استفاده از پیاز به تنهایی به عنوان روش اصلی درمان زخم بستر توصیه نمی‌شود و نباید به جای درمان‌های پزشکی اصلی استفاده شود.

مطالعاتی نشان داده‌اند که پیاز می‌تواند خواص ضد التهابی و ضد عفونی‌کننده داشته باشد، اما این اثرات به طور کامل درمانی برای زخم‌های بستر نیستند. برای استفاده از پیاز به عنوان یکی از روش‌های درمانی، معمولاً پیاز را رنده کرده و روی زخم قرار داده و سپس با یک بانداژ یا دستمال پزشکی بسته می‌شود. این ممکن است به عنوان یک روش مکمل برای کمک به تسریع فرایند بهبودی زخم مورد استفاده قرار بگیرد، اما همچنان باید به دستورات متخصص زخم خود پایبند باشید و از روش‌های درمانی اصلی برای مراقبت از زخم بستر استفاده کنید.

درمان زخم بستر در طب سنتی

در طب سنتی، چندین روش و درمان مورد استفاده برای درمان زخم بستر وجود دارد. این روش‌ها معمولاً به منظور تسکین درد، کاهش التهاب و تسریع فرایند بهبودی زخم استفاده می‌شوند. توجه داشته باشید که قبل از استفاده از هر روشی، همیشه بهتر است با یک پزشک متخصص زخم مشورت کنید، به ویژه اگر درگیری با زخم بستر جدی باشد.

بعضی از روش‌های معمول درمان زخم بستر در طب سنتی عبارتند از:

  1. استفاده از عسل: عسل خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد که می‌تواند بهبود درمان زخم‌های بستر را تسریع کند. عسل استریل را می‌توان بر روی زخم بستر قرار داد.
  2. استفاده از گیاهان دارویی: برخی گیاهان دارویی مانند آلوئه ورا، نعناع، کالندولا و رازیانه خواص ضد التهابی و ضد عفونی‌کننده دارند که می‌توانند در درمان زخم‌های بستر موثر باشند. عصاره یا روغن از این گیاهان را می‌توان برای زخم بستر استفاده کرد.
  3. استفاده از چای‌ها و محلول‌های گیاهی: برخی از چای‌ها و محلول‌های گیاهی مانند چای آویشن، چای زیره، محلول‌های گل بابونه و ترشحات گیاهی دیگر ممکن است به عنوان ضد التهاب و ضد عفونی‌کننده برای زخم بستر مفید باشند.

در هر صورت، مهم است که همواره با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین روش‌های درمانی را برای وضعیت خاص خودتان مشخص کنید و تدابیر احتیاطی لازم را برای جلوگیری از تشدید مشکلات بگیرید.

 

 

اگر یک زخم بستر به درستی درمان نشود:

اگر یک زخم بستر به درستی درمان نشود، ممکن است عوارض جدی ایجاد شود. این عوارض می‌توانند شامل عفونت‌های سطحی یا عمیق، تشکیل تومورهای گوشتی، تشکیل زخم‌های فشاری عمیقتر، افزایش درد و عدم توانایی بیشتر در حرکت و فعالیت‌های روزمره باشند. بسته به شرایط فرد و نوع زخم، عوارض مختلفی ممکن است رخ دهد. بنابراین، مهم است که زخم‌های بستر با دقت و به موقع درمان شوند تا عوارض جدی جلوگیری شود.

 

درمان آنلاین زخم بستر با دکتر زخم بستر

برای اینکه بتونید درمان درستی برای بیماری که زخم بستر داره رو دریافت کنید و درمان زخم بستر رو به درستی انجام بدین ،می‌تونید از طریق واتساپ کلینیک با پزشکان  متخصص بین المللی زخم ارتباط بگیرین و پلن درمانی مناسبی برای بیمارتون انتخاب کنید  بعد از اینکه شرح حال بیمارتون رو برای پزشک متخصص ارسال کردین پلن درمانی نهایی براتون چیده میشه و در صورت صلاحدید می‌تونید پانسمان رو خودتون در منزل انجام بدین و از طریق متخصص زخم پیگیری بشید و در صورتی که امکانش برای شما مقدور نباشه که بتونید پانسمان‌ها رو در منزل انجام بدین از طرف مجموعه و کلینیک زخم تخصصی کیان، درمانگر برای بیمار اعزام می‌شه پانسمان‌ها براتون نسخه میشه و بعد از تهیه می‌تونید  ادامه درمان رو پیگیری کنید.

Instagram
×

 

کلینیک تخصصی زخم کیان

با کلیک روی تصویر زیر وارد صفحه چت واتساپ میشوید.

× چطور میتونیم کمکتون کنیم؟