منو

سبد خرید شما خالی است.

شعبه بابلسر : ۰۱۱۳۵۳۳۰۷۰۴ شعبه تهران:۰۹۰۵۲۴۹۹۷۲۱
پی آر پی(PRP)

پی آر پی(PRP)

درمان زخم با روش پی‌آر‌پی (PRP)

درمان زخم با روش PRP

 

زخم‌ها می‌توانند ناشی از عوامل مختلفی مانند جراحی، سوختگی، زخم‌های دیابتی و دیگر آسیب‌ها باشند. درمان زخم با روش پی‌آر‌پی (PRP) یا پلاسمای غنی از پلاکت یک تکنیک جدید و موثر است که توانسته توجه زیادی را به خود جلب کند. در این قسمت از سایت کلینیک تخصصی زخم کیان، به بررسی کامل این روش درمانی می‌پردازیم و مزایا و نحوه عملکرد آن را توضیح می‌دهیم.

 

پی‌آر‌پی(PRP)چیست؟

انجام سلول درمانی و پی آرپی توسط متخصص زخم برای زخم پای دیابتی، زخم بستر ،زخم های سوختگی

پی‌آر‌پی مخفف عبارت Platelet-Rich Plasma است که به معنای پلاسمای غنی از پلاکت می‌باشد. پلاکت‌ها سلول‌های کوچکی در خون هستند که نقش مهمی در فرآیند ترمیم و بهبود بافت‌های بدن دارند. پلاسمای غنی از پلاکت، قسمتی از خون است که پلاکت‌ها در آن به صورت غلیظ جمع‌آوری شده‌اند.

PRP  (Plateletrich plasma ) در واقع همان پلاسمای خون فرد است که پلاکت آن تغلیظ شده است. درمان زخم با روش PRP یکی از روش های نوین درمان زخم است. پلاکت ها حاوی فاکتورهای رشد و سیتوکین ها هستند که می توانند باعث تحریک بهبودی و رشد بافت استخوانی و بافت نرم بشوند.

فرآیند تهیه و استفاده از پی‌آر‌پی

1. **گرفتن نمونه خون**: ابتدا از بیمار مقدار کمی خون گرفته می‌شود.
2. **جداسازی پلاکت‌ها**: خون گرفته شده در یک دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌گیرد تا پلاکت‌ها از دیگر اجزای خون جدا شوند.
3. **تزریق پلاکت‌ها**: پلاسمای غنی از پلاکت به محل زخم یا آسیب تزریق می‌شود.

گرفتن نمونه خون جداسازی پلاکت‌ها تزریق پلاکت‌ها

 

 

مکانیسم اثر پی‌آر‌پی

پلاکت‌ها حاوی فاکتورهای رشد و پروتئین‌های خاصی هستند که فرآیند بهبود زخم را تسریع می‌کنند. این فاکتورها باعث تحریک سلول‌های پوستی و بافت‌های زیرین می‌شوند تا به سرعت تکثیر یافته و زخم را ترمیم کنند.

سه عملکرد PRP در مکانیسم ترمیم بافتی

الف) مهار رهاسازی سیتوکین ها از ماکروفاژها، بهبود ترمیم و بازسازی بافت با محدود ساختن التهاب

ب) پیشبرد رشد مویرگ های جدید

ج) تسریع اپیتلیالیزه شدن در زخم های مزمن روند ترمیم زخم

از آنجایی که PRP  باعث تسهیل در ترمیم بافت نرم می شود از آن به عنوان ماده کمکی در گرافت بافت های همبند، گرافت کام، گرافت لثه، پوشاندن زخم پا، محل پذیرنده و اهداکننده پیوند پوست و گرافت چربی درم استفاده می شود.

 

مزایای استفاده از پی‌آر‌پی در درمان زخم‌ها

کاربردهای پی‌آر‌پی در درمان زخم‌ها

 

 

1. **تسریع فرآیند بهبود**: پی‌آر‌پی با افزایش تعداد پلاکت‌ها در محل زخم، فرآیند بهبود را تسریع می‌کند.
2. **کاهش درد و التهاب**: فاکتورهای ضد التهابی موجود در پلاکت‌ها به کاهش درد و التهاب کمک می‌کنند.
3. **کاهش عوارض جانبی**: چون پی‌آر‌پی از خون خود بیمار تهیه می‌شود، خطر واکنش‌های آلرژیک و عوارض جانبی به حداقل می‌رسد.
4. **بهبود کیفیت پوست**: این روش می‌تواند به بهبود کیفیت و ظاهر پوست کمک کند و زخم‌ها را کمتر قابل مشاهده کند.کاربردهای پی‌آر‌پی
1. **زخم‌های دیابتی**: پی‌آر‌پی می‌تواند بهبود زخم‌های مزمن دیابتی را تسریع کند.
2. **زخم‌های جراحی**: این روش می‌تواند به بهبود سریع‌تر زخم‌های پس از جراحی کمک کند.
3. **زخم‌های سوختگی**: پی‌آر‌پی می‌تواند در ترمیم و کاهش عوارض زخم‌های سوختگی موثر باشد.

 

درمان زخم با روش PRP

روش پی‌آر‌پی یک رویکرد نوین و موثر در درمان زخم‌ها است که با استفاده از فاکتورهای رشد و پروتئین‌های موجود در پلاکت‌های خون، فرآیند بهبود را تسریع می‌کند و عوارض جانبی کمی دارد. این روش می‌تواند در درمان انواع مختلف زخم‌ها از جمله زخم‌های دیابتی، جراحی و سوختگی مفید باشد. اگر به دنبال یک روش مطمئن و موثر برای درمان زخم‌های خود هستید، پی‌آر‌پی می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

 

درمان زخم دیابتی با روش پی‌آر‌پی (PRP)

آیا این یک روش جدید است؟ در کدام قسمت ها کاربرد دارند؟

کاربرد PRP ، تنها یکی از زمینه های کاربردی درمان سلولی است. این یک روش جدید نیست؛ کاربرد آن در زمینه های زیبایی، ایمپلنت های دندانی ، ارتوپدی و درمان زخم هایی که دیر بهبود می یابند در حال گسترش است. انتظار می رود مطالعات علمی متعددی در زمینه استفاده از PRP در درمان درد مزمن، آسیب تاندون و شکایت های روماتیسمی در آینده نزدیک منتشر شود.

 

آیا PRP نوعی از درمان سلول های بنیادی است؟

درمان سلول های بنیادی یا درمان سلولی به معنای معرفی سلول های جدید به یک عضو، برای درمان آسیب یا بیماری است. در کاربرد PRP، پلاکت ها به عنوان عامل شروع ترمیم و تحریک کننده برای ترمیم بافت آسیب دیده مورد استفاده قرار می گیرند. دو کاربرد در این زمینه متفاوت هستند.

آیا فرآیند پردازش خون خود بیمار و تزریق دوباره آن به بیمار قابل اعتماد است؟

فرآیند PRP اتولوگ میباشد، یعنی پلاکت هایی که از خود بیمار گرفته می شود، استفاده می شود، علاوه بر این، روش هایی مانند گرفتن خون و جداسازی پلاکت ها با کمک یک کیت استریل  می شود و به این معنی است که خطر آلودگی از خارج وجود ندارد. جدا از این موضوع، هیچ چیز به پلاکت های عرضه شده اضافه نمی شود. به همین دلیل، این کاربرد قابل اعتماد می باشد.

استفاده از PRP چگونه انجام می شود؟

۲ یا ۳ لوله (۲۳-۲۶ میلی لیتر) از خون فردی که درمان می شود گرفته شده ، پلاکت ها در دستگاه سانتریفوژ جدا می شوند. پلاکت های جدا شده، در کیت داخل لوله تجمع می یابند و یک محصول خونی به نام PRP تولید می شود. این محصول (PRP) به وسیله تزریق یا مزوتراپی به پوست اعمال می شود، اثر جوان کننده پوست، بلافاصله بعد از کاربرد با یک ظاهر روشن و واضح دیده می شود.

  اجرای این درمان چه مدت طول می کشد؟ آیا به شرایط خاص نیاز دارد؟

حدود ۳۰ دقیقه طول می کشد. به راحتی  و بدون درد انجام می شود.

 

از آنجا که پلاکت ها در خون ما آزاد هستند، چرا خود آنها به بافت پیر نمی روند و این روند را آغاز نمی کنند؟

در واقع، پلاکت هایی که با گردش خون به بافت ها رسانده می شوند، به میزان مشخصی ایجاد می شوند، با این حال، این تحریک برای یک بدن پیر کافی نیست. بنابراین، پلاکت ها تشدید و به PRP تبدیل می شوند و در بافت های هدف مانند صورت، گردن، دست و سایر نقاط مورد استفاده قرار می گیرند.

 

آیا PRP حتما باید تزریق شود؟

PRP را می توان با استفاده از مزوتراپی یا روش تزریق به پوست اعمال کرد و یا می توان آن را با ماسک اعمال کرد. همچنین می توان PRP را به یک کرم مخصوص اضافه کرده و استفاده کرد.

 

آیا  PRP دردناک است؟

اعمال  PRP، به غیر از ماسک توسط تزریق انجام می شود. احساس درد بیشتر نسبت به دردی که هنگام گرفتن خون حس می شود، وجود ندارد. مزوتراپی با PRP معمولا ۱.۵ میلی متر زیر پوست است. برای اضافه کردن حجم به پوست، لازم است که عمیق تر اعمال شود، با این حال، در این کاربردها ، استفاده از کرم های بی حس کننده مانع از احساس درد می شوند.

 

کاربرد prp  برای چه افرادی مناسب نیست؟

در بیماران با شمارش پلاکت ناکافی و در بیماران سرطانی انجام نمی شود.

Instagram
×

 

کلینیک تخصصی زخم کیان

با کلیک روی تصویر زیر وارد صفحه چت واتساپ میشوید.

× چطور میتونیم کمکتون کنیم؟